Wandelen

 

De Montagne Bourbonnaise biedt eindeloos veel mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten, zowel zomers als in de winter. Zo zijn er in St. Nicolas des Biefs (10 minuten van Le Pré-Châtel) enkele prachtige klimrotsen. In St. Clement bij het stuwmeer Plan d'Eau, kunt u kanoën, waterfietsen en boogschieten. Er is ook een klimpark, met spectaculaire tokkelbaan over de rivier.

Maar de meest eenvoudige activiteit blijft wandelen. Of u nu liefhebber bent van korte of lange wandelingen, de bossen van de Montagne Bourbonnaise nodigen u uit voor een flinke dosis frisse lucht. Er zijn vele uitgezette wandelroutes met bijhorende wandelkaarten. Eenvoudige routes van enkele kilometers tot dagtochten. Het gebied is zo uitgestrekt, dat je ook eenvoudig zelf routes kunt uitzetten. Al dan niet met behulp van een stafkaart van de regio.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van geschikte routes, hieronder vast 1 van de langere routes die te downloaden zijn via openrunner.

 

Geocaching

Een redelijke nieuwe manier van wandelen is “Geocaching”. Het is een combinatie van wandelen en soort speurtocht. Doel is het vinden van een “schat” die verstopt is. Door middel van gps coordinaten en eventueel wat aanwijzingen kan de zoektocht beginnen. Geocaching is leuk voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen. Jaarlijks wordt in de Montagne Bourbonnaise een groot internationaal Geocaching evenement georganiseerd waar honderden Geocachers op af komen.

In het filmpje hiernaast zie u een impressie van enkele activiteiten waaronder het geocaching en klimmen hier in de Montagne Bourbonnaise.

Reacties zijn gesloten.