Vakantie 2021 en Coronavirus

De Franse regering heeft op 30 april een stappenplan voor de versoepelingen aangekondigd. Vanaf maandag 3 mei wordt er gestart met de eerste van 4 fases van de versoepelingen. 19 Mei volgt de tweede, 9 juni de derde en 30 juni de vierde en laatste fase.

President Macron maakte bekend dat buitenlandse toeristen vanaf 9 juni weer welkom zijn, op voorwaarde dat ze een vaccinatiepaspoort bij zich hebben. Details over hoe dit er precies uit gaat zien, zal de komende tijd duidelijk moeten worden. Voor actuele informatie over de situatie in Frankrijk verwijzen we je dan ook door naar de site van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Houd deze pagina in de gaten.

Omdat er nog steeds wat onzekerheden zijn of een vakantie naar Frankrijk door kan gaan, hebben wij onze boekingsvoorwaarden voor deze zomer tijdelijk aangepast. We begrijpen dat nu reserveren misschien een moeilijke afweging is en hopen hiermee u wat meer zekerheid te kunnen bieden.

Aangepaste Boekingsvoorwaarden 2021

  • Bij reserveren doet u een aanbetaling van 25% van de reissom plus eventuele reserveringskosten.

  • Het restantbedrag dient normaalgesproken, 30 dagen voor vertrek betaalt te worden. Als op dat moment de situatie in Frankrijk op geel staat, betaalt u gewoon het restantbedrag. Als het gebied op dat moment op oranje of rood staat hoeft u het restantbedrag niet te betalen. U mag dan wachten met betalen totdat het (weer) op geel staat.

  • Staat Frankrijk 2 weken voor vertrek nog op code oranje/rood? Neem dan even contact met ons op. In overleg, kunnen we uw vakantie doorschuiven later in het seizoen of overhevelen naar 2022.

  • Restitutie van de aanbetaling, gebeurt alleen als op de eerste dag van de geboekte periode, code oranje/rood voor Frankrijk geldt.

  • Wil je toch je vakantie toch eerder al annuleren? Dan gelden de regels zoals vermeldt in onze reserveringsvoorwaarden.

Mocht u nog toch vragen hebben, bel of mail ons dan even.

Lumière sur le Bourbonnais

Zaterdag 12 Juni was de opening van "Lumière sur le Bourbonnais" voor  Châtel-Montagne.  Ons dorp is 1 van de 8 plaatsen in de Allier, waar deze zomer elke avond een spectaculaire lichtshow gegeven wordt. Als achtergrond van deze projectie wordt de Romaanse kerk van Châtel-Montagne gebruikt. Hieronder een korte impressie van de opening. Voor meer informatie https://www.lumieres-bourbonnais.com/1086-chatel-montagne.htm